Det har varit en lång, hektisk sommar. Jag har jobbat med annat än mindfulness, i en sommaröppen klädaffär i turisttäta Grebbestad, och måste erkänna att jag varit allt annat än mindful! Har tränat praktiskt alltför lite och däremellan jäktat alltför mycket. Men nu sänker sig lugnet och jag tar tag i min egen träning och planering för verksamhet i vinter.

Nya kurser var inplanerade under hösten i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, men intresset var alltför lågt. Tydligen var det svagt intresse överlag för att gå kvällskurser, kanske pga att det tar tid att sansa sig och komma igång med skolor, jobb mm. Så vi försöker igen efter nyår. Håll utkik!

Bild: mindfulschools.org

Under tiden vill jag påminna om mindfulnessträningens betydelse för barn! Jag hade förmånen att få introducera mindfulness i en låg- och mellanstadieskola här i norra Bohuslän, en gång i veckan i 9 veckor. Det var fantastiskt! Barn snappar snabbt upp vad det går ut på – att faktiskt bara vara, med sig själv, med sin omgivning, att acceptera, andas, landa i det som är. Vi lade också till lite roliga lekar varje gång för att uppmärksamma alla våra 5 sinnen och det var uppskattat. Barnens utvärdering efter sista gången måste du bara läsa:

 • Det har varit bra för att man får öva på att ta det lugnt
 • Det var roligt att leka lekar
 • Det var roligt med ”spegelövningen”. Tack så mycket Maria!
 • Mindfulness är kul och man blir avslapnad.
 • Jetebra!
 • De var kul med de övningar som vi ska jisa och när vi låg och andades.
 • Mindfulness var jetekul med övningarna.
 • Mindfulness är rolit för at man blir avslapnad.
 • Det är lugnande och det har varit roligt och det ska bli tråkigt att du ska sluta.
 • Jag gilar hälsningsrundan, andas i 1 min, tänka på någon speciell, ta 3 djupa andetag. Älskar dig!
 • Mindfulness, slapna av, roligt, skönt.

Underbara kommentarer med deras egen stavning! 🙂 Så har du barn i skolan? Jobbar du i skolan själv? Är ni intresserade av att testa vad mindfulness skulle kunna ge just er klass/skola? Hör av dig, så kan vi kanske komma överens om ett upplägg som passar er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: