Igår hade vi sista kurstillfället på kursen Nyfiken på mindfulness på mysiga Gårdemyr utanför Grebbestad. På fem gånger kommer man en del på vägen mot att bli en mer medveten och närvarande människa.

Kursdeltagare berättade bland annat om förbättrad sömn, minskad oro, bättre förmåga att hantera jobbiga och stressiga situationer i livet, att kunna släppa taget om det man inte kan göra nåt åt och en ökad insikt om vad kroppen försöker säga till oss – ibland skrika till oss – fast att vi sällan lyssnar! Att känna förbättringar inom dessa områden på bara 5 kurstillfällen plus egen träning däremellan visar hur enkelt men ändå kraftfullt mindfulness är! Vi tränar inte på att vara något annat än just människor, och att hitta de naturliga verktyg vi kan använda när och var som helst när vi behöver dem.

För mig som kursledare har det varit otroligt nyttigt att möta deltagarna och få diskutera tankar och erfarenheter med dem. Man blir aldrig fullärd! Det forskas också hela tiden på mindfulness och nya rön dyker upp hela tiden.

Glädjande nog kommer mindfulness att introduceras som obligatoriskt skolämne i England just för att man vet att det fungerar. Förhoppningsvis sprider det sig även hit, för tänk om alla barn fick lära sig denna enkla, jordnära teknik för att kunna få ett inre lugn och ökad medkänsla med sig själv och andra! Det unnar jag alla barn och ungdomar – vilken härlig grund att ha med sig under uppväxten!

Deltagarnas kommentarer om kursen har fått en egen rubrik högst upp på sidan, så klicka dig dit och se vad de tyckte! Och är du själv nyfiken? Håll utkik efter nästa kurs som börjar i höst! Och kanske testa vara med på vår 1-dagsretreat den 16 juni? Läs mer om den under rubriken ”Aktuella kurser” högst upp på sidan.

Frågor och anmälningar till tfn 0703-088316 eller maria.leisborn@telia.com. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: