Nu är det bara en gång kvar på kursen ”Stressfri vår med mindfulness”. Efter hittills fyra kurstillfällen plus en introduktionskväll har deltagarna fått träna andningsankare, kroppsscanning, medvetna rörelser, medkänslaövningar och sittande meditation. Trots att detta är en kort kurs som bara sniffar på ytan på mindfulness har flera deltagare upplevt förändringar!

Medvetna rörelser

Bilden visar en av övningarna när vi hade mindful yoga/medvetna rörelser.

Idag läste jag en artikel i tidskriften Mindful om hur forskare inom neurofysik börjar förstå varför mindfulness faktiskt fungerar.: om hur det får vårt stresscentrum amygdala att vila, skapar en ”rest and digest”-reaktion som är motsatsen till den ”fight or flight”-reaktion som vår stressade omvärld utsätter oss för och som så ofta leder till psykisk ohälsa, stress och ångestproblem.

Så det är inget hokus-pokus eller mystiska krafter som gör att mindfulnesstränande människor känner både lugn, glädje och hur de ofta känner att de kan hantera ångest, stress och depressioner på ett nytt och bättre sätt. Det passar unga och gamla, vältränade och otränade, kvinnor och män – huvudsaken är att du är nyfiken och motiverad!

Vill du också nosa på denna teknik för att uppnå ett bättre mående? Eller kanske gå på djupare nivå direkt? Under hösten tänker jag dra igång en ny kort-kurs, men gärna också en fördjupningskurs där vi lär oss teknikerna lite bättre, lite djupare och med lite längre övningar. Är du nyfiken? Hör gärna av dig och kolla upp startsidan för information om nya kurstillfällen!

Hoppas vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: