Stilla vid bryggan

Det har blivit September.

Den torra, varma, långa sommaren är slut och det är lite skönt. Kanske lite otacksamt? Vi behöver ju verkligen sol och värme, riktigt få bunkra det som en solfångare med ackumulatortank, för att kunna använda som extra batteri under vintern.

Det har varit några otroligt stilla dagar. Det är vi inte vana vid, här i Bohusläns havsband. Riktigt märklig känsla! Bilden ovan är tagen vid vår sjöbod där vi har våra kontor. Inte dumt alls att sitta med fönstren öppna och höra vågskvalp och måsar under arbetsdagen! Och det doftar väldigt gott från havet nu. En svårbeskriven ”doft av tång och salt och äventyr”, som man sjunger i Taubes Inbjudan till Bohuslän.

Nu i september ska jag dra igång några kurser i mindfulness i Strömstad. Jag hoppas verkligen att någon anmäler sig och hänger med på upptäcksfärden i sig själv, som mindfulness är! Eftersom jag brinner extra för tonåringar blir det två kurser i ”Mindfulness och medkänsla för stressade ungdomar”, en ny kurs utarbetad i Sverige av Mindfulnesscenter AB. Vi börjar 25 september med en kurs för tjejer i högstadiet och en blandad grupp för ungdomar i gymnasiet. Samtidigt kör jag en kortare kurs för vuxna som vill veta vad mindfulness är, kanske rentav några föräldrar till tonåringar som går ungdomskursen! Det skulle vara väldigt kul, för då får de mycket att hjälpas åt med på hemmaplan under kursens gång. Tänk att få höra dem berätta hur det gått med träningen!

Under tiden utbildar jag mig vidare till mindfulnessinstruktör steg 2. I början av oktober är det examination. Spännande!

Bor du i Strömstads närhet och är nyfiken på vad mindfulness kan göra för dig? Anmäl dig till mig på info@corkei, tfn 0703088316 eller på Strömstads Hälsohus hemsida: http://www.strömstadshälsohus.se. Fliken Träningsterapi – Mindfulness. Mina kurser heter:

– Mindfulness och medkänsla

– Nyfiken på mindfulness

Välkommen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: