hotel-odin-mindfulnesskurs

I två dagar har jag varit på kurs. Jag har tänkt mig att bli Mindfulnessinstruktör och vid sidan av mitt arbete med Corkei också erbjuda Mindfulnesspass till den som vill pröva. En dröm är också att gå en fördjupningskurs i Mindfulness för skolan och kunna erbjuda mig att hjälpa barn och ungdomar häromkring att hitta sitt inre lugn.

För ett par år sen var jag väldigt stressad och levde mestadels i fladdrande tankeballonger som flög högt och lågt, framför mig och bakom mig. Jag var aldrig i nuet. Mest var jag i framtiden, planerade, arrangerade, drömde om hur det skulle bli på semester, nästa vecka, nästa helg. När väl den tiden kom var jag inte där utan ännu längre fram i framtiden, planerande nästa sak. Eller så var jag i dåtiden, ältande och funderande över hur saker hade gått. Aldrig kände jag att jag fick njuta av det jag planerat att njuta av, vilket blev en enorm stressfaktor och jag visste inte själv hur jag skulle ta mig ur mönstret.

Jag hittade en onlinekurs i Mindfulness och började träna själv, hemma i min kammare. Mindfulnessträningen gav mig insikt i vad jag höll på med. Sakta började jag lära mig fokusera, landa, dra in alla fladdrande ballonger och placera dem i mig själv, i mitt sinne, och att landa i min kropp. Andas.

Många gånger har jag sen önskat visa andra denna fantastiska teknik, när jag sett hur människor stressar runt omkring mig. Mindfulness har också visat sig hjälpa människor hantera ångest, depressioner, värk, sorg och mycket annat och ju mer jag läser på desto mer fascinerad blir jag. Det är en enkel teknik, inget hokus pokus, som i och för sig kräver att man verkligen försöker och koncentrerar sig, men som alla kan utföra. Barn så små som 3 år har visat sig ha god hjälp av Mindfulness i deras numera så stressiga vardag.

Så nu pluggar jag för fullt för att lära mig förklara och lära ut denna teknik. Det är en resa i mig själv också, för livet bjuder hela tiden på nya utmaningar, sorger och stressfaktorer och efter de två senaste kursdagarna var jag totalt utpumpad mentalt! Men det var roligt och fantastiskt givande!

Om allt går bra blir jag Mindfulnessinstruktör den 9 januari 2017! Men det är en del kvar att lära. Dessutom ska jag under månaderna framöver träna på någon. Vi får se om jag hittar någon som vågar ställa upp!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: