Solen skiner och en vind börjar så smått ta fart längs Bohuskusten. Men ljuset har återkommit och fräschar upp livsandar hos både människor och djur.

Våren liksom hösten känns alltid som en nystart för mig. Det är lättare då att ta nya tag. Och varför inte då ta nya tag när det gäller att göra det som är rätt och nyttigt för en? Tillåta sig själv att andas djupt varje dag. Att genomskåda det ekorrhjul som likt ett stort svart hål i rymden drar och sliter i människor för att sluka upp dem och förmörka livets egentliga mening.

Vad man än har för uppfattning om vad livets mening än tror jag ingen tycker att själva ekorrhjulet är det. Att springa, springa, springa och ändå inte hinna?

Det finns många som hoppat av. Som lever enklare. Som andas. Umgås med sina barn. Lär dem vad som är verkligt värdefullt. Njuter av en god fika vid en stugvägg och skippar Thailandsresan och nya Iphonen.

Grattis till dem! Och heja mig själv och alla andra som sträcker oss bort från det svarta rymdhålet och strävar efter långsamhet och frid.

Hänger du med?

Vinterklippor

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: